re;make

In 2022 bracht Remy het album ‘re;make’ uit. Voor dit album werkte hij samen met ensemble Kluster5.
De ongewone bezetting van het Haagse ensemble Kluster5 zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen; van hedendaags klassiek tot nieuwe muziek met invloeden van jazz en pop. Door stukken te spelen die speciaal voor het ensemble geschreven zijn laat het kwintet een nog ongehoord geluid horen.

Op het album is een combinatie te horen van de composities zoals ze zijn geschreven en de geremixte versies. De stukken zijn in de studio opgenomen met een ‘pop-benadering’. Hierdoor klinken de instrumenten dichtbij en intiem; de details van het spel en de menselijkheid van de muzikant hoorbaar aanwezig in de klank. Daarnaast stelde deze manier van opnemen Remy in staat om na het initiële mix proces de losse partijen van ieder stuk nog eens door elkaar te kunnen halen en opnieuw te rangschikken; zo ontstonden er naast de originele composities dus ook de ‘remixen’. De remixen en ‘originele composities’ zijn samengevoegd om het geheel van het album te vormen.


Om het album een visueel element te geven heeft Remy videos gemaakt bij alle muziekstukken die op het album staan. Deze videos zijn door de componist samengesteld met beelden van een roadtrip door Europa en fungeren als visualisaties van de muziek.

Alle videos voor het album zijn te bekijken via Youtube:


Recording, additional mixing and mastering: Studio Charlatan
Recorded at: Yoursonics